او [سردار شهید حاج قاسم سلیمانی] نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود.
با رفتن او [سردار شهید حاج قاسم سلیمانی] به حول و قوّهی الهی کار او و راه او متوقّف و بسته نخواهد شد.
(آیت الله العظمی خامنه ای 13/10/1398)
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از ابتدای فعالیت و شروع مبارزات در دفاع مقدس در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی شیوه و نوع خاصی از فکر و رفتار از خود نشان داد که در چهل سالگی انقلاب به این جایگاه و ظرفیت رسید که با عنوان "مکتب" نامبردار گردد. مکتبی که از یک طرف نمونه اعلی شخصیت انقلابی را به منصه ظهور می رساند و از طرف دیگر یادآور ایده ها و اندیشه های امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی در انسان سازی و تفکر و عمل ناب انقلاب و اسلامی است. سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از برجستگان و نمونه های عالی شخصیت هایی است که انقلاب اسلامی داعیه دار رشد و بالندگی آنهاست و شخصیت هایی که در ابعاد مختلف رشد کرده و در هر زمینه ای که نیک نگریسته می شود، از سرآمدان و خواص است.
مکتب حاج قاسم را می توان خلاصه و عصاره مکتب امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی دانست که در صحنه عمل به وقوع پیوسته است. زمانی که ابعاد گوناگون فکری و عملی ایشان در کنار یکدیگر قرار گرفته می شود، منظومه ای را فراهم می آورد که یادآور رفتار و منش امام خمینی کبیر (ره) و آرمان و ایده آل شخصیت تراز انقلاب اسلامی است. شخصیتی که باید در طی سالها و گذر ایام به عنوان حلقه واسط میان تفکر انقلابی و مکتبی ناب امام خمینی (ره) به نسل های آینده و به جویندگان حق و حقیقت در سایر کشورها و امت ها به ایفای نقش و تاثیرگذاری بپردازد. آیندگانی که به لحاظ زمانی با انقلاب و حوادث اوایل انقلاب اسلامی فاصله دارند و باید الگویی را فرا روی خود برای رشد و بالندگی داشته باشند.
بر همین اساس "همایش مکتب حاج قاسم" برای بررسی تفکر و رفتار این شخصیت یکتا و یگانه در ابعاد و محورهای مختلف برنامه ریزی شده است تا فراروی علاقه مندان به مکتب اسلام و انقلاب قرار گیرد و همچنین گوشه چشمی داشته باشد در بزرگداشت مقام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و ادای احترام و اقرار به قدردانی از همه مجاهدت های او در طول این سال های طاقت فرسای مجاهدت و جهاد با استکبار و ظلم و تلاش های شهید در دستگیری از مظلومان.